Vintageguide: New York

Vintage i New York kan være så mye forskjellig. Byen bugner av vintagebutikker, thrift stores og consignment stores. Det kan rett og slett virke som om alle New Yorkere er på jakt etter det perfekte vintagekuppet, eller har lyst til å kjøpe de seneste kolleksjonene fra de store motehusene til en litt rimeligere penge.

Og i en av verdens store motemetropoler oppdateres garderobene til fashionistaene seg kjapt, og da finnes det absolutt muligheter for å gjøre noen spennende kjøp i de mange butikkene. Men ikke regn med å komme billig unna, for vintage i New York er nemlig jevnt over ganske dyrt.

Og ja, det må nevnes: de forskjellige butikkene kommer og går. Plutselig forsvinner en av dem samtidig som det popper opp en ny. Det er derfor lurt å google om en butikk fremdeles finnes før man tar turen dit.

Vi har valgt oss noen favoritter som har vært stødige gjennom flere år. 

A Second Chance 

155 Prince St og 1111 Lexington Ave.

Det er vanskelig å misse to av New Yorks consignment-favoritter. Med sine sjokkrosa markiser lyser de opp i gatebildet. Inne i butikkene finner du et godt utvalg fra alle de store motehusene. Drømmer du om en Chanel-veske, en Chanel-jakke eller et par Louboutin-hæler? Da er det nesten garantert at du finner de her. De har også et godt utvalg av smykker, spesielt i butikken som ligger på Lexington Ave. Ikke la deg skremme av betjeningen som kan virker noe streng til tider.

No Relation/L Train Vintage 

204 1st ave 

Hummer og kanari på sitt beste. Her finner du enten masse kult eller ingenting. Med størst fokus på hverdagsklær, men mulig at det smyger seg inn en og annen paljett-topp eller festkjole. Alt fra amerikanske sportmerch-jakker til college-gensere og denimjakker. Du finner sannsynligvis ikke en billigere vintagebutikk på Manhattan. Dette er plassen der du må regne med å grave dypt på stativene. L Train er en av de mest populære butikkene i New York, og finnes på flere locations både på Manhattan og i Brooklyn.

Screaming Mimis

240W 14th Street 

Om du skal en tur til Manhattans Meatpacking district så er det absolutt verdt å dra innom denne butikken. Ikke minst for å se de alltid så kreative utstillingsvinduene. Vel inne er det art deco-inspirert både når det gjelder utvalg og innredning. Her finner du de litt spesielle og glamorøse vintageplaggene med bra kvalitet og gode materialer. Generelt mer fra 80-tallet og tidligere tiår. Hvert år til Halloween tranformeres butikken til et eldorado for kostymeletende New Yorkere.

Spark Pretty 

333 East 9th Street 

En liten, spacet oase i et hektisk New York med en helt egen rock’n’roll-vibe. Her har de laget et slags 80- og 90-tallsalter. What’s not to love?! Masse fargesprakende plagg, accessoirer, crazy sko og en samling av de trollene som alle samlet på som barn… Hvis du ikke er redd for å stikke deg litt ut så finner du garantert noe her. De har også customized denim-jakker fra Lisa Spark. Hvis du drømmer om en Barbie-jakke må du dra hit!

Amarcord 

223 Bedford Avenue / Williamsburg

Her møtes man av en 70-tallsvibe. Amarcord har fremfor alt et godt utvalg av kjoler. Noe vintage designervesker. Louis Vuitton, Dior og en og annen Fendi pleier å stå på hyllene. Absolutt verdt å trekke fram at de også har en del morsomme vesker og smykker fra 60- og 70-tallet. Perfekt å kombinere med et besøk i Williamsburg, et område der det også ligger mange andre vintagebutikker.

Michael´s

1125 Madison Ave. 

Et must å dra innom for deg som bare er interessert i designer-vintage. Her leverer damene på Upper East inn det som har blitt for lite, for stort eller som de bare har gått lei av. Og resultatet er en consignment-butikk i to etasjer med godsaker. Alt i veldig god stand. Vegg i vegg ligger en annen consignment store, La Boutique Resale, som også kan være verdt et besøk.

What Goes Around Comes Around

351 West Broadway

En av traverne på luxury vintage. Her møtes man av en imponerende samling av designervesker. Vi nevner i fleng: Chanel, Hermes, Fendi, Dior og alt annet du måtte ønske. De er spesielt flinke til å ha de siste It-veskene. Hvis det er trendy, så finner du det her. Også verdt å nevne at de fremdeles har en bra samling av vintageklær, men de har de siste årene spesialisert seg på vesker. Ikke regn med noen kupp, men som vi pleier å si: Designer-vesker skal ikke være billige.

Andre butikker som er verdt å nevne:

Stella Dallas, Ina Consignment store, Beacon´s Closet

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *