Chanel. Ekte eller fake?

Hvis du drømmer om en Chanel-veske er det viktig å sette seg inn i merkets særegenheter før du går til innkjøp av drømmevesken. Det finnes mange som prøver å sko seg på Chanels suksess, og du bør være oppmerksom på at det kan finnes svært gode kopier.

Prisen skal vare riktig

En Chanel-veske er, og skal være, dyr. Dette er faktisk det første punktet på vår sjekkliste. Hvis prisen er for bra, så vær skeptisk. Chanel-vesker stiger årlig i pris hos Chanel, og det finnes derfor ingen gode grunner til å selge en vintage Chanel-veske til under markedspris. Vi har her konsentrert oss om de klassiske Chanel-veskene og har ut i fra det satt sammen noen enkle punkter du bør sjekkes før du eventuelt slår til på en brukt veske.

Sjekk dette

  • Rutemønstret i skinnet skal være sammenhengende rundt hele vesken. Rundt hjørner, over baklommen og over «flappen» på fremsiden.
  • Se etter et hologram-merke på innsiden av vesken. Dette kan fortelle om når vesken er produsert. Chanel begynte med hologram-merker i 1986. Veskene kommer også med et autentisitetskort som matcher hologram-merket, men dette kortet i seg selv er ingen garanti. Et plastkort et lett å forfalske. Tidlige Chanel-vesker har et syvsifret nummer. Et serienummer skal aldri ha mer enn 8 siffer. 
  • Den høyre C-en i Chanel-logoen skal ligge over den venstre. Skruene på baksiden av logoen skal ikke være skrudd helt likt, men de skal være helt flate. Det skal også stå Chanel på venstre side, og Paris på høyre. 
  • Chanel-vesker lages bare av førsteklasses skinn. Det skal være minimum 11 sting i hver rute i mønstret. Innsiden skal være glatt, uten synlige «buler» eller «bobler» i skinnet. 
  • CC-logoen i skinnet på innsiden av «flappen» skal være symmetrisk. Avstanden mellom de to C-ene skal være lik bredden på selve C-en. Også her skal den høyre C-en ligge over den venstre. Fargen på stingene skal matche fargen på læret.
  • De klassiske Chanel-veskene kommer med 3 forskjellige låser. Den originale Mademoiselle-låsen som ble designet av Coco Chanel selv, dagens Mademoiselle-lås som har Chanel skrevet under på låsen, og CC-logoen som ble populær på 80-tallet.

Hvis du ønsker noen flere tips, så kan du også se dette innlegget:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *