Vintageguide: Amsterdam

Vi dro på en helgetur til Amsterdam med mål om å orientere oss i byens mylder av vintagebutikker. Det viste seg å være en større oppgave enn ventet. Vintage er nemlig populært i Amsterdam også. Verd å merke seg er at mange av byens vintagebutikker er deler av kjeder og de finnes derfor mange steder i byen, men det er også mulig å finne de små og unike butikkene.

Midt i Amsterdam finner du det populære markedet Waterloopleijn som har åpent alle dager unntatt søndager. Her er det en salig miks av ting og tang fra både profesjonelle og private selgere. Klær, bøker, krydder, nips og det meste du kan tenke deg, eller trenge. Om ikke annet så er det koselig å gå rundt og se litt. Det ligger også flere vintagebutikker i området rundt markedet, så det kan være et godt utgangspunkt for en shoppingtur.

For vår del gikk tiden i Amsterdam fort. Vi gikk oss litt vill blant kanaler, måtte på kafè og også selvsagt spise noen deilige hollandske pommes frites med majones og karri-ketchup. Men vi kom oss i alle fall hjem med noen tips.

Rumors Vintage

Haarlemmerstrat 99 a

Dette er butikken for deg som elsker 60-tallet. Her henger det mange fargeglade kjoler som bare venter på å få bli brukt igjen. Butikken er liten og det er masse klær på få kvadratmeter, men den føles allikevel oversiktlig. Du finner også en hel del boots og fantastiske vesker her. I underetagen er det mer fokus på streetwear og skinnjakker.

Laura Dols

Wolvenstraat 7

Laura Dols har eksistert lenge – veldig lenge. Her er det mye glitter og glamour med 50-tallet i fokus. Butikken er som en vakker oase med alt fra 50-tallskjoler og tutuer til eventyrlige brudekjoler. Du finner også god del vesker og accessiories fra det nevnte tiåret. I tillegg har de startet med redesign av vintage partykjoler, så her kan du finne noen virkelig kule pieces som har fått ny liv.

Marbels Vintage

Haarlemmerdijk 64 

En overflod av klær, sko og accessoires fra 50-tallet og til i dag finner du hos Marbels Vintage. Her trengs det nok litt energi hvis du skal orke gjentatte dypdykk for å finne noen skatter. Men det er jo strengt tatt en del av moroa med vintageshopping. Ekstra pluss for et godt utvalg av denim da vi var der. Marbels Vintage finnes på tre forskjellige adresser i Amsterdam.

Episode

Berenstraat 1

Episode-kjeden er en av de mest kjente i Amsterdam. Dette er tettpakkede butikker med alt mellom himmel og jord. Her er det hovedfokus på 90-tallet og mye streetstyle, men de er generelt flinke til å følge med på trender. Du kan regne med mye folk og litt lang letetid. Også her må du nemlig «grave» litt for å finne skattene.

Rumors Vintage g

Dette er den andre Rumors-butikken vi fikk med oss på runden. Hvis du er på jakt etter denim og streetstyle vintage, finner du mer av det her enn i den andre Rumors-butikken vi var innom. Men du finner selvsagt mye annet også. Blant annet de fargeglade kjolene og blusene fra 60-tallet. De har også et lite hjørne for deg som skal på en skikkelig fest. Her finner du garantert noe paljettaktigt.

Jutka & Riska

Haarlemmerdijk 143

Hos Jutka & Riska finner du både plagg i butikkens eget merke og en miks av håndplukket vintage – pluss noe redesign. Ved første øyekast kan det virke litt forvirrende, men her er det absolutt mulig å finne kule ting. Butikkens egne designmerke er uten tvil vintageinspirert. De har også et relativt stort utvalg av vintagesmykker, hatter og vesker.


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *