Kunsten å shoppe vintage

Får du fort litt hetta når du skal shoppe vintage? Vet du ikke helt hvor du skal begynne? Å shoppe vintage kan være litt mer utfordrende enn «vanlig» shopping. Ikke bare skal man finne noe man liker men det skal være riktig størrelse også. Noe som kan være både veldig frustrerende eller sykt gøy når drømmeplagget passer. Vi kjenner disse følelsene og har derfor noen tips til hvordan du finner de spesielle plaggene, og hva det kan være lurt å tenke på når du drar på shoppingtur.


Tips for vintageshopping:

  1. Ta med en god porsjon tålmodighet! På de fleste vintagebutikker er det veldig mye å se igjennom. Sjansen for å finne noe er større hvis du ikke trenger å stresse.
  2. Vintage må prøves! Ta noen sjanser når du velger ut hva du skal prøve. Den crazy 80’s-blusen er kanskje helt rå på, selv om den ser litt rar ut på hengeren.
  3. Kanske kan du få sydd litt om på et plagg så det blir helt perfekt til deg. Noen få sting, eller i verste fall en sikkerhetsnål, kan gjøre underverker…
  4. Ikke heng deg opp i de oppgitte størrelsene på plaggene du finner. Størrelser har forandret seg ganske mye opp gjennom årene. Se heller om plagget sitter fint på deg.
  5. Spør betjeningen om hjelp! Enten du ser etter noe spesifikt eller om du trenger smakråd, så hjelper de garantert til.
  6. Se etter kvalitet! Kashmir og silke er to favoritter som det er mulig å finne til en rimelig penge vintage. Vintage kan også være gode basic-plagg.
  7. Se etter extravagansa, eller statmentplagg som det også kalles. Det plagget som topper stilen din og som ingen andre får tak i.
  8. Se nøye igjennom det du ønsker å kjøpe. Vær oppmerksom på hull, flekker og lukt. Vær spesielt nøye med vesker og husk å sjekke innsiden også.
  9. Hvis du er jakt etter den perfekte vintage-jeansen så må du ikke se på størrelser. Inn i prøverummet med et lass jeans! Og hvis du trodde at en Levis 501 alltid har sett lik ut, så må du tro om igen. En 501 fra 80-tallet er ikke den samme som en fra 90-tallet eller i dag. Modellen endres, men nummeret er det samme!
  10. Tenk deg om før du lar være å kjøpe plagget du har funnet. Sjansen for at det ikke lenger er der når du ombestemmer deg om en en time eller en dag, er ganske liten. Kjenn skikkelig etter om du virkelig vil gå ifra plagget.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *